Tips och Tricks runt tandborstning

Vi är säkra på att väldigt många föräldrar har gått igenom tuffa utmaningar när det gäller tandborstning. Kanske har du någon gång jagat ditt barn genom huset med tandborsten, försökt lirka in den i en stängd mun eller kanske istället fått hålla för öronen för att dämpa ett ilsket skrik från en liten knodd som definitivt inte vill borsta tänderna.

Vi kanske inte kan lösa alla situationer men vi vill definitivt hjälpa alla tandborstande föräldrar på vägen!

Från tiden när tandköttet börjar klia och ömma så tycker vi att det är väldigt bra med en fingertandborste. Denna sätter du lätt på din finger och gnuggar sedan försiktigt där det ömmar hos din lilla skatt.

 

När barnet nått halvåret och de första små grynen börjar titta fram är det dags att ta fram vårt tandborstträningsset. Denna lilla tandborstduo hjälper dig att lära ut hälsosamma vanor från tandlösa leenden till de finaste småbarnständerna.

Den rengör på alla sidor på en och samma gång

Den minsta tandborsten har ett litet stopp så att bebisen inte trycker in den för långt in i munnen och handtaget är lättgreppat. Den större tandborsten är också greppvänligt och gör det lätt för barnet att öva.

 

Från två år och uppåt rekommenderar vi vår trippelvinklade tandkramare. Nu är barnet så stort så vi är säkra på att hen kommer att upptäcka hur kul det är att fästa den med sugkoppen på handfatet eller badrumsväggen!

Med denna tandborste tar vi lätt hand om små tänder från alla håll och kanter.

 

 

Men även med superbra utrustning kan det ändå bli klurigt så dela gärna med er av tips på hur man får till en riktigt bra tandborstning!

Vad funkar hos er där hemma?

Tips vi hört är bra:

Ta tiden, kanske med ett timglas

Gör något annat kul samtidigt, kanske stå på ett ben, då flyttar fokus

Folktandvården har en rolig app där man får poäng när man borstar tänderna

Gör det till en gemensam aktivitet där alla borstar tänderna samtidigt

 

Lycka till - ni är bäst!